Portal:Marknadsföring

Från Sveroks Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Marknadsföring

Hurskavisynas.jpg

Genom spelhobbyn har vi tillsammans upptäckt främmande världar med drakar och stjärnkryssare, delat glädje och sorg i nya sagor, och upplevt spänning och stolthet runt forna segrar. Många spelare har ännu inte tagit klivet in i föreningslivet och andra står undrande bredvid och frågar sig varför det vi gör engagerar så många. Frågan vi bör ställa oss är varför vi inte engagerar ännu fler?

I det här materialet får ni, er förening ansluten till Sverok, hjälp att hitta vägar att nå ut till nya medlemmar eller besökare, oförstående kommunhandläggare eller nyfikna journalister. Ni får kunskap om hur ni lägger upp er marknadsföring och får idéer till insatser ni kan göra och praktisk hjälp om hur ni sedan genomför det.

Ju fler som känner till oss, er förening och Sverok, desto roligare kan vi ha tillsammans och desto större möjligheter kan vi få att genomföra alla häftiga idéer som bara väntar på att bli verklighet. Det bor en spelare i alla.

Här har vi samlat texterna som är med i marknadsföringshandboken Hur ska vi synas (som ni hittar här: http://www.sverok.se/forening/marknadsforing) och de som inte platsade i boken, men ändå kan vara av värde. Saknar du någonting? Lägg till det på Önskelista eller skriv en sida själv.Intressant läsning
Mediakontakt

Det har gått ett tag sedan Sverok var ”mördarföreningen” som tog emot miljoner i bidrag. Nu för tiden brukar rollspel och annat som finns inom Sverok speglas mer balanserat och objektivt.

Ändå finns det ett stort behov av att förstå hur media fungerar och vad man ska tänka på vid sådana kontakter. Den bild som ges av din förening, dig eller din hobby är också en del av organisationens totala image. Tydlig eller svag, positiv eller negativ.

Läs mer →

Lär dig mer:
Medlemsrekrytering · Tryckguiden · Myter om spelare · Fixa sponsorer
Marknadsföringshandboken
Föreningshjälpen